Zanimljivi tekstovi
Škola kao robija
Zanimljivo - Zanimljivi tekstovi
220509_lanac
Ukoliko vaše dete neće da "zagreje stolicu", vežite ga robijaškim lancem sa kuglom za sto.
Deca koja imaju problem sa koncentracijom, imaće još veći problem kada njihovi roditelji odluče da ih "skoncentrišu" robijaškim lancem sa kuglom koji se vezuje za radni sto.
Opširnije... [Škola kao robija]
 
Skupi kostur mamuta
Zanimljivo - Zanimljivi tekstovi
220509_mamut Kostur sibirskog mamuta prodan je u četvrtak za 145.000 eura, doznaje se od andorske aukcijske kuće TECA. 
Prodaja na kojoj su također bila ponuđena djela Chagalla, Botera, Dalija i Rodina ukupno je ostvarila milijun dolara, navodi isti izvor.
Opširnije... [Skupi kostur mamuta]
 
Veleposlanstva i baze za izvanzemaljce
Zanimljivo - Zanimljivi tekstovi

Srednjoazijska država Kazahstan, koja je sjedište najstarijeg svjetskog kozmodroma Baikonur, započela je izgradnju prvog veleposlanstva i baze za izvanzemaljce, javljaju lokalni mediji. Za ovaj projekt vlada je navodno osigurala veliko zemljište u gradu Almaty. U sklopu njega bit će izgrađeni hotel, kazalište i služba za prevođenje. Uz veleposlanstvo će se nalaziti i pista za slijetanje NLO-a.

Opširnije... [Veleposlanstva i baze za izvanzemaljce]
 
Galaksija ima ukus maline
Zanimljivo - Zanimljivi tekstovi

Astronomi koji su proučavali džinovski oblak prašine u središtu Mlečnog puta otkrili su da bi on mogao da ima ukus maline i da miriše na rum.
Tragajući za amino kiselinama u svemiru, glavnim komponentama za stvaranje života, istraživači su otkrili prisustvo etil formata, hemijske supstance koja određuje ukus maline.

Opširnije... [Galaksija ima ukus maline]
 
Teško pronaći dobre klovnove
Zanimljivo - Zanimljivi tekstovi

Iako nezaposlenost u SAD raste, jedna industrija uvek traži nove talente - cirkus!
Više desetina kandidata sa crvenim nosevima, drečavom kosom, vrećastim pantalonama i prevelikim cipelama okupilo se na audiciji za klovnove cirkusa "Barnum&Bejli".
"Celog života maštam o ovom poslu", rekao je Kajl Barker (27) iz Čikaga, koji inače radi kao serviser, ali taj posao će napustiti ukoliko postane klovn.

Opširnije... [Teško pronaći dobre klovnove]
 
Preživio je putovanje od 30 sati vezan za podnožje autobusa
Zanimljivo - Zanimljivi tekstovi

090409_autobusJedan Afganistanac preživio je putovanje od 30 sati vezan za podnožje autobusa koji je vozio iz Atene, samo da bi otkrio da je stigao u Poljsku, umjesto u Italiju, kamo je želio otputovati. ''Devetnaestogodišnji muškarac bio je vezan remenom za podnožje autobusa, izjavila je glasnogovornica poljske carine.

Opširnije... [Preživio je putovanje od 30 sati vezan za podnožje autobusa]
 
Preživio dva puta atomsku bombu
Zanimljivo - Zanimljivi tekstovi

Japanac Tsutomu Yamaguchi prostao je prvi službeno priznati preživjeli oba američka nuklearna napada na Hirošimu i Nagasaki u Drugom svjetskom ratu.

Devedesettrogodišnjem Japancu odavno je dodijeljenja titula hibakusha kojom se odlikuju osobe što su preživjele smrtne doze zračenja. Sada je službeno potvrđeno kako je, uz napad na Nagasaki, preživio i napad na Hirošimu tri dana ranije.

Opširnije... [Preživio dva puta atomsku bombu]
 
Želimo da naučimo ljude da komuniciraju sa mrtvima
Zanimljivo - Zanimljivi tekstovi

Dvoje britanskih vidovnjaka dobilo je državne kredite za započinjanje posla.
Pol i Debra Ris iz Bridženda u južnom Velsu osvojili su stipendiju od 4.500 funti pod vladinim programom "Want2Work".
U obrazloženju svoje molbe, napisali su "želimo da naučimo ljude da komuniciraju sa mrtvima".
Britanska štampa izražava zaprepašćenje postupkom birokrata iz Odseka za rad i penziju, a šuška se i o pokretanju istrage.

Opširnije... [Želimo da naučimo ljude da komuniciraju sa mrtvima]
 
Zabranili ženama ulaz na stadion
Zanimljivo - Zanimljivi tekstovi

Seksističku i diskriminacijsku odluku donijeli su u ponajboljemu ruskom nogometnom klubu, Zenitu iz Sankt Peterburga. Ženama više neće prodavati ulaznice za domaće utakmice.
Vodstvo kluba iznjedrilo je zaključak da ne im ljepši spol ne treba na tribinama stadiona Petrovski nakon prijedloga iz navijačke udruge, koja je, pak, na zasjedanju svojih članova zaključila da im žene samo smetaju u njihovim mačo-navijačkim ritualima.

Opširnije... [Zabranili ženama ulaz na stadion]
 
Vidi u mraku
Zanimljivo - Zanimljivi tekstovi

 Dječak iz Kine Nong Jouhui (Youhui) razlikuje se od vršnjaka u jednom detalju. Ima neobične, blistavo plave oči kojima poput mačaka vidi u mrklom mraku.  Zadivio je ljekare nakon što ga je otac odveo na testiranja u bolnicu jer je bio zabrinut zbog njegovih očiju.

Opširnije... [Vidi u mraku]
 
<< Start < Prethodni 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeći > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL