Veleposlanstva i baze za izvanzemaljce
Zanimljivo - Zanimljivi tekstovi

Srednjoazijska država Kazahstan, koja je sjedište najstarijeg svjetskog kozmodroma Baikonur, započela je izgradnju prvog veleposlanstva i baze za izvanzemaljce, javljaju lokalni mediji. Za ovaj projekt vlada je navodno osigurala veliko zemljište u gradu Almaty. U sklopu njega bit će izgrađeni hotel, kazalište i služba za prevođenje. Uz veleposlanstvo će se nalaziti i pista za slijetanje NLO-a.

 

Kazahstanske vlasti vjeruju da je susret s braćom iz svemira neminovan te da će kao prva zemlja opremljena za njihov doček i prihvat u budućnosti ubrati veliku financijsku i gospodarsku korist.

Ufolozi smatraju da je Kazahstan odličan izbor jer se u njegovom susjedstvu u Kaspijskom jezeru navodno nalazi podvodna baza kojom se izvanzemaljci koriste.

Fuad Gasimov, čelnik azerbajdžanske nacionalne Svemirske agencije, izjavio je da su nekada sovjetske tajne službe pratile česta slijetanja NLO-a u jezero, međutim, ističe da su sve informacije ostale tajnost. Gasimov je osobno bio uključen u promatranja.

Prošle godine u Kazahstanu je prijavljen pad neidentificiranog letećeg objekta u rijeku Belaya.

Mediji javljaju da je u novi projekt uključen i Talgat Musabajev, čelnik kazahstanske svemirske agencije i bivši astronaut.

jutarnji.hr